IAP eMobility

Innovatie & Accelaratie Programma elektrische mobiliteit

Volkswagen maakt hele vloot elektrisch

Volkswagen over op elektrisch

De inruilpremie voor oude diesels wordt flink hoger als de klant kiest voor een elektrische auto

Volkswagen gaat elektrische versies aanbieden van al zijn 300 modellen. Deze doelstelling moet in 2030 al behaald zijn. Om dit te bereiken stopt het Duitse automerk een recordbedrag in de ontwikkeling van elektrische auto’s: € 70 mrd.

Dat meldt BBC, naar aanleiding van uitspraken van Matthias Mueller, CEO, tijdens de Frankfurt Motor Show.

“Consumenten willen schone voertuigen en schone lucht. Wij willen daar graag onze bijdrage aan leveren.”

Volkswagen

In eerste instantie verdubbelt Volkswagen het bedrag dat het in de ontwikkeling van emissievrije auto’s steekt, naar € 20 mrd. Dat moet resulteren in tachtig elektrische modellen in 2025. Daarnaast verwacht het batterijen in te kopen voor een bedrag van ten minste € 50 mrd.

Benzine en diesel

Mueller benadrukte daarnaast tegenover BBC dat hij er van overtuigd is dat de benzine- en dieselmotors nu vrij zijn van schandalen. Hij refereert hier aan het dieselschandaal uit 2015. Toen kwam aan het licht dat dieselmotoren, door middel van sjoemelsoftware, alleen aan de milieueisen voldeden wanneer de auto werd getest.

Verbrandingsmotoren

Mueller stelde tegelijkertijd dat verbrandingsmotoren nog niet volledig van het podium kunnen verdwijnen, omdat de benodigde infrastructuur voor elektrische auto’s nog niet volledig staat. “Verbrandingsmotoren en elektromotoren zullen voor een bepaalde tijd naast elkaar bestaan. Ik weet niet hoelang die periode zal duren.”

Groen Offensief

Verder biedt Volkswagen zijn klanten in Duitsland premies tot maximaal € 10.000, wanneer zij hun oude diesel inruilen voor een nieuw Volkswagen-model. De oude diesel hoeft niet eens een Volkswagen te zijn.

Volkswagen vergroot de premie als consumenten kiezen voor een alternatieve aandrijving, wanneer zij een nieuwe auto aanschaffen. Zo kan een consument die een elektrische auto aanschaft nog eens een premie van € 2.380 ontvangen.

Er komen veel auto’s voor het initiatief in aanmerking, stelt de Frankfurter Allgemeine. Omdat de in te ruilen auto geen Volkswagen hoeft te zijn, kunnen ongeveer zes miljoen auto’s in aanmerking voor de premie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *